MARC 21 -formaatti: AUKTORITEETTITIEDOT

Päivitetty viimeksi 23.1.2023.

Monitahoisten asiasanaviittausten kentät (260, 360)

Auktoriteettitiedot-etusivulle | MARC 21 -etusivulle


Kenttiin 260 ja 360 tallennetaan tietoja asiasanojen ei-ohjeellisista muodoista tai asiasanan ohjeellisista eri muodoista ja muista varianteista, joita ei ole valittu ohjeellisiksi muodoiksi, kun asiasanojen suhteita ei voida kuvata yhden tai useamman ristiviittauksen avulla kyllin hyvin. Lisätietoja viittauksista löytyy osiosta Viittaukset--yleistä tietoa.


260 - MONITAHOINEN KATSO-VIITTAUS, ASIASANA (T)

Selittävä teksti ja viittauksen kohteena olevat otsikkomuodot, jotka edellytetään asiasanojen viittaustietueissa silloin, kun vahvistamattomien ja vahvistettujen asiasanojen välillä on suhteita, joita ei voida kuvata yhden tai useamman yksinkertaisen katso-ristiviittauksen (4XX) avulla kyllin hyvin. Vakionäyttötekstinä voi olla katso:.

Indikaattorit

Osakenttäkoodit

Esimerkkejä

260 ##‡isubject headings beginning with the word‡aCatalog

260 ##‡isubdivisions‡aDialects‡iand‡aProvincialisms‡iunder‡aSpanish language‡idivided by United States or specific locality in the United States, e.g.‡aSpanish language--Dialects--United States; Spanish language--Provincialisms--Southwestern States

260 ##‡isubdivision‡aAmateurs' manuals‡iunder subjects, e.g.‡aRadio--Amateurs' manuals

260 ##aKostenrechnung0(DE-101b)4032592-1

Sivun alkuun


360 - MONITAHOINEN KATSO MYÖS -VIITTAUS, ASIASANA (T)

Selittävä teksti ja viittauksen kohteena olevat otsikkomuodot, jotka edellytetään asiasanojen viittaustietueissa silloin, kun vahvistamattomien ja vahvistettujen asiasanojen välillä on suhteita, joita ei voida kuvata yhden tai useamman yksinkertaisen katso myös -ristiviittauksen (5XX) avulla kyllin hyvin. Vakionäyttötekstinä voi olla katso myös:.

Indikaattorit

Osakenttäkoodit

Esimerkkejä

360 ##‡isubject subdivision‡aManagement‡iunder types of industries

360 ##‡inames of particular apparitions and miracles, e.g.‡aFatima, Our Lady of

360 ##‡isubdivision‡aRelation to [the Old Testament, Matthew, Psalms, etc.]‡iunder the Bible and parts of the Bible, e.g.‡aBible. N.T.--Relation to the Old Testament; Bible. N.T. Matthew--Relation to Psalms; Bible. O.T. Psalms--Relation to Mark;‡ietc.

Sivun alkuun